W restauracjach Chłopskie Jadło, wprowadziliśmy ofertę sezonowych nowości pod hasłem „Młoda kapusta, szczaw i szparagi”. W wiosennej wkładce znalazły się m.in. zupa szczawiowa, szparagi z jajkiem i boczkiem czy kotleciki ze schabu z młodą kapustą, a do picia lemoniada gruszkowa oraz mrożona herbata o smaku malin i hibiskusa.
W menu restauracji Chłopskie Jadło wiosna zadomowiła się na dobre. Na początek nasi goście mogą zamówić lekką zupę szczawiową z ziemniakami, śmietaną i jajkiem. Wśród dań głównych pojawiły się mięsa w delikatnej odsłonie jak kotleciki ze schabu w kaparowym sosie serwowane z młodymi ziemniaczkami i kapustą z boczkiem. Kolejna propozycja to polędwiczka serwowana z sałatką z rzodkiewką i ogórkiem, młodymi ziemniakami z koperkiem oraz sosem szczawiowym. W nowej wkładce znalazły się też delikatne szparagi z jajkiem w koszulce w towarzystwie chrupiącego boczku z sosem holenderskim. Ostatnią pozycję w kulinarnych nowościach zajmuje stek z polędwicy wołowej z sałatką, cząstkami ziemniaka i ostrym sosem.
W ciepłe, wiosenne dni orzeźwienie przyniosą nowe smaki napojów. Czekają na Państwa lemoniada gruszkowa oraz mrożona herbata malinowo – hibiskusowa, podawane z cytryną i miętą.
Zapraszamy do wypróbowania dań w wiosennej odsłonie!