Tradycyjny chłodnik, młoda kapusta oraz pierś z gęsi serwowana z groszkiem cukrowym – to trzy spośród pięciu propozycji potraw na lato, które pojawiły się w najnowszej wkładce do menu restauracji Chłopskie Jadło pod hasłem „Szef kuchni poleca”. Przygotowane w oparciu o sezonowe produkty dania można zamawiać w lokalach sieci do 1 sierpnia br.
Na początek „Szef kuchni poleca” tradycyjny chłodnik z buraków, z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem i koperkiem, podawany z jajkiem przepiórczym. Można zamówić też młodą kapustę duszoną z boczkiem, serwowaną z młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem. Ponadto do wyboru są pieczona pierś z gęsi z groszkiem cukrowym i sosem malinowym oraz cielęcina duszona w winie z szalotką, marchwią i pieczarkami, doprawiona świeżym tymiankiem, podawana z kluskami kładzionymi. Wśród letnich propozycji jest też sałata z wędzonym łososiem, ogórkiem, pomidorem, kaparami i jajkiem przepiórczym, którą dopełnia sos miodowo-musztardowy. W letniej wkładce znalazły się też orzeźwiające napoje – klasyczna lemoniada cytrynowa ze świeżą miętą oraz cydr z miodem pitnym, a także czerwone wytrawne wino Las Montañas Cabernet Sauvignon.
Gorąco zapraszamy na letnie smaki w Chłopskim Jadle!