Pięć orzeźwiających dań pojawiło się w restauracjach Chłopskie Jadło w ramach nowej wiosennej oferty „Szef kuchni poleca”. Lekka polędwiczka, szparagi z chipsami z boczku i jajkiem, zupa szczawiowa, soczewica z kozim serem, a także placki ziemniaczane ze szpinakiem to najnowsze propozycje sezonowego menu. Z napojów restauracje polecają kruszon oraz chłodzącą lemoniadę.
Zamawiając dania z wiosennej sezonowej wkładki „Szef kuchni poleca” warto skusić się na pieczoną polędwiczkę wieprzową, przyprawioną tymiankiem, serwowaną z surówką z rzodkiewki i szczypiorku, młodymi ziemniakami z koperkiem oraz sosem szczawiowym. Na uwagę zasługują również szparagi z jajkiem w koszulce, z sosem holenderskim i chipsami z boczku. Miłośników placków ziemniaczanych zachwycą swoim smakiem placki Macieja ze szpinakiem podawane ze śmietaną. Z myślą o wegetarianach przygotowano natomiast soczewicę z kozim serem, cukinią, pomidorami i cebulą, która jest serwowana razem z surówką z białej kapusty i sosem do wyboru. Dostępna jest również wersja tego dania z kurczakiem zamiast koziego sera. Można również zamówić tradycyjną zupę szczawiową z ziemniakami i śmietaną oraz jajkiem. W cieplejsze dni idealnie pragnienie gasi lemoniada cytrynowa ze świeżą miętą oraz kruszon, czyli orzeźwiający napój na bazie wina, z dodatkiem nalewki pigwowej, soków owocowych, mięty i jabłek.
Serdecznie zapraszamy do restauracji Chłopskie Jadło i spróbowania naszych najnowszych wiosennych propozycji. Dania z sezonowego menu dostępne są we wszystkich lokalach sieci do 13 czerwca br.